Szabó Anna
Szabó Anna

Szabó Anna

Rólam

Szabó Anna vagyok, alvilági nevem Ancsur. Ez még az uszodában ragadt rám, az előző évszázadban. A sport mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, de a gépszíj akkor kapott el igazán, amikor triatlonozni kezdtem. Ennek idén nyáron lesz már négy éve. Általános iskolában 4 évet röplabdáztam, aztán 13 év vízilabda után pár év aktív hátsónövesztés következett, egészen 2011-ig, amikor a brazil ironmanen Florianópolisban önkénteskedtem, és több száz szebbnél szebb, időfutamabbnál időfutamabb bringára ragasztottam fel a rajtszámot pár óra leforgása alatt. Akkor persze még nem csorgattam rájuk a nyálam úgy, mint ahogy ma tenném, de így is olyan mély nyomot hagyott bennem a hangulat, hogy eldöntöttem; tespedés helyett jöhet a tekerés. Így kezdődött tehát a triatlon szerelem. Úgy alakult, hogy a bringa lett az erősségem, ezért azt tervezem, hogy idén megtanulok futni is, mert tavaly a legtöbb versenyem a futópályán ment el. 

A triatlonon kívül imádom a fotózást, az angol és portugál nyelvet és a medvecukrot.

Remélem, hogy sokatoknak tudok segíteni abban, hogy elinduljon a triatlonozás útján, illetve abban is bízom, hogy akár a haladóbb triatlonistáknak is tudok hasznos információkkal szolgálni.

Fontosabb eredményeim: 

2015-ben teljesítettem életem első hosszú (ironman) távját (12:51). Legjobb féltávomat (70.3) 5 óra 20 perc alatt csináltam meg. 2015-ben korcsoportos 3. helyezett (absz. 14/122) lettem a rövid (olimpiai) távú országos bajnokságon 2:43-as idővel.