Oravecz Orsolya
Oravecz Orsolya

„A természetben tudok a leginkább feltöltődni”

Oravecz Orsolya

Rólam

Mindig hívott a természet. Teljesítménytúra, terepfutás, hegymászás, sziklamászás. A kihívások, nagy teljesítmények vonzottak évekig: futottam ultramaratoni távokat, jártam 7000 m-nél magasabb csúcson, másztam több kötélhosszas alpesi sziklautakat. A futás ma már csak kedvtelés.  Kaland az életem, a természetben tudok legmélyebben feltöltődni.
Később éreztem, hogy valami hiányzik. Így kezdtem jógázni 7 éve. Először nyújtásként alkalmaztam, futás után. Hamarosan megláttam, hogy ennél sokkal összetettebb rendszerrel állok szemben.
Évekig gyakoroltam, mire eljött a késztetés, hogy rendszerezettebben tanuljak jógát oktatni is. Alapszintű hatha jóga oktatóképzést 2013-ban Bálint Jánosnál, a Purnam jógastúdióban végeztem. A koncentráció és meditáció oktatóképzést Kádár Zoltánnál és Papp Józsefnél, 2015. őszén fejeztem be. 2016. nyarán ér véget OKJ fitnesz instruktor képzésem, amely árnyalja testedzéssel kapcsolatos ismereteim. 

Korábbi tanulmányaim és munkahelyi tapasztalataim segítenek abban, hogy sokoldalúan, nem csak a sportban, hanem más élethelyzetekben támogassam a hozzám fordulókat: biológus és közgazdász vagyok, jelenleg üzletfejlesztéssel foglalkozom egy multicégnél.
Mondhatjuk, hogy jógaoktató vagyok. Tanítás ez? Inkább tapasztalatcsere. Támogatás. Élmények, események megosztása. Közvetítés, csatornaként. Lehet, hogy az utadhoz épp most, épp én tudok hozzáadni.