Maráz Zsuzsa
Maráz Zsuzsa

Maráz Zsuzsa

Rólam

2000 áprilisában kezdtem rendszeresen futni és 10 éven át nagyon jól éreztem magam örömfutóként, versenyzés nélkül. 2010 decemberében, a 40. születésnapomon eldöntöttem, hogy felkészülök egy maratonra. Az a maraton és az oda vezető út, pedig megváltoztatott. Megismertem magamban egy másik énemet, a versenyzőt. Azóta pedig nincs megállás. Az ultratávokkal 2013 tavaszán kezdtem ismerkedni, amiben sorra jöttek a szép eredmények. 

Esztergomban élek a 20 éves egyetemista lányommal, és a festőművész, tanár párommal. Egy háziorvosi praxisban és egy diagnosztikai központban vagyok asszisztens. A hivatásom miatt és futóként is fontosnak tartom, valamint a feladatomnak tekintem, az egészséges életmód, az egészség megőrzése, a prevenció, azaz a megelőzés melletti kampányolást.

A futás a szenvedélyem, a hobbim és a tanítóm is. A családom, a csapatom, az Esztergomi Futóművek ASE maximálisan támogat a futásban, amiért nagyon hálás vagyok nekik. 

Ha nem futok, akkor is „futok”. A futásról, az edzésekről, a futáshoz kapcsolódó járulékos dolgokról olvasok. Folyamatosan képzem magam. A sporttáplálkozás és a pszichológia a fő érdeklődési köröm. A jövőben edzői tevékenységgel szeretnék foglalkozni. Örömmel tartok motivációs előadásokat, szívesen veszek részt konferenciákon, szakmai napokon és mesélek a sportpályafutásomról.

A legnagyobb örömöt és megelégedést az adja, mikor egy előadásom után azt a visszajelzést kapom, hogy „miattad kezdtem el futni”.

Az FN ( Futásról Nőknek online magazin írója vagyok) Cikkeimben szeretném a megszerzett tudásomat átadni és segíteni neked abban, hogy könnyebben megvalósíthasd céljaidat a futásban. 

Sportolói oldalamat itt találod!

Fontosabb eredményeim:

3x-os Ultrabalaton (220 km) győztes, Női pályacsúcstartó (21:45)
4x-es Sárvár 12 órás győztes,  Női pályacsúcstartó
3x-os Suhanj 6 órás győztes,  Női pályacsúcstartó.
2x-es Magyar Bajnok 6-12 órában (2013)
2x-es Spartathlon (246 km) teljesítő. 2016. III.hely, 2017. II.hely (25:43, ez a valaha mért  legjobb magyar színekben induló női idő)
12 órás futásban 2013-ban és 2017-ben is vezetem a világranglistát.

Díjak: Megyei Príma közönség díj (2017) és az év Ultrafutója díj (2016).