Maráz Zsuzsa
Maráz Zsuzsa

Maráz Zsuzsa

Rólam

15 éve futok. Kezdetben csak a helyi focipálya körül, majd a városban kisebb köröket.  2011-ben gondoltam arra, hogy itt az idő futni egy maratont. Azóta nincs megállás.  Az ultratávokkal 3 éve kezdtem ismerkedni, amiben sorra jöttek a szép eredmények. 

Van egy 19 éves egyetemista lányom, egy festőművész tanár párom. Munkahelyemen orvos asszisztensként dolgozom. Futóként különösen foglalkoztat a nőket érintő medencetáji problémákkal kapcsolatos prevenció.  Nagy hangsúlyt helyezek a fejlődésre és a tanulásra a szakmámban. Az egészség megőrzését, a prevenciót tartom a legfontosabbnak. Élethivatásomnak tekintem a munkámat, és szívvel lélekkel csinálom, csak úgy, mint a futást. Az alázat  a hitvallásom. 

A futás a szenvedélyem, a hobbim, én tényleg, egyszerűen csak szeretek futni. Gyerekként vettem észre, hogy ha Édesanyám elküldött a boltba valamit venni, én futottam. Nem kellett sietnem, de én akkor is futottam. Majd mikor fiatal felnőttként dolgozni kezdtem, uralkodnom kellett magamon, hogy ne szaladjak át a kórház udvarán, csak gyalogoljak, mint más, normális felnőtt. Sokszor gondolkodom azon, hogy milyen jó lett volna, ha hamarabb kezdek versenyszerűen futni, milyen szép eredményeim lehetnének, de aztán mindig arra a gondolatra jutok, hogy ennek így kellett lennie. Én az ultrafutásban találtam meg önmagam, ahhoz pedig érett személyiségre, kitartásra, higgadtságra van szükség, amivel fiatalon ritkán rendelkezik az ember. A környezetem maximálisan támogat a futásban, amiért hálás vagyok nekik. 

A párom szerint, ha nem futok, akkor is „futok”. A futásról, az edzésekről, a futáshoz kapcsolódó járulékos dolgokról olvasok. Folyamatosan képzem magam.  Mindig is érdekelt az egészséges táplálkozás, de amióta  az ultratávokat választottam, azóta a sporttáplálkozás vált a fő érdeklődési körömmé.   A futáson kívül a pszichológia is nagyon érdekel. 

Cikkeimben szeretném a megszerzett tudásom átadni és segíteni neked, hogy te is megvalósíthasd céljaidat a futásban. 

Sportolói oldalamat itt találod!

Eredményeim:

2x-es Ultrabalaton győztes (2015-2016)
2x-es Magyar Bajnok 6-12 órában
3x-os Sárvári 12 órás győztes
3x-os Suhanj 6 órás győztes