Kis Gyula
Kis Gyula

Kis Gyula

Rólam

Kis Gyula vagyok a KisTri Balatonman Team SE alapító elnöke, vezetőedzője.

Gyerekkorom óta sportolok, és 1992 óta foglalkozok triatlonnal. 12 éves koromban, meglehetősen fiatalon kerültem közel ehhez a csodálatos sporthoz. Később junior majd U-23 válogatott lettem, amiből a 23 év alattiak világbajnokságán 2002-ben értem el a legjobb utánpótláskorú eredményemet; 14. helyen értem célba. Ezután egy olasz csapat színeiben versenyeztem, számos neves versenyen értem el dobogós helyezést. 2008-ig inkább a sprint és olimpiai távokon próbáltam ki magamat, de mindig is közel állt hozzám a hosszútávú triatlonozás. Így 2008-ban váltottam, fél-, és teljestávú versenyző lettem. Fél-ironman távon háromszor is el tudtam hódítani a magyar bajnoki címet, amit addig a rövidebb távokon nem sikerült. Hosszútávon két ezüst és egy bronzérmet szereztem.

2008 nagy váltás volt az életemben, hiszen ebben az évben vettek fel az ELTE-BEAC Polythlon vezetőedzőjének, így az edzői munkába is belekóstolhattam. Később egyetemi sportszervezéssel is foglalkoztam, és az egyesület felépítéséből is kivettem a részem. Ezzel párhuzamosan továbbra is próbáltam helyt állni a sportban amellett, hogy egyre több sportoló felkészítését irányítottam. Ennek köszönhetően 2012-ben kijutottam a sportág mekkáját jelentő Hawaii Ironman világbajnokságra. A több tízezer aspiráns közül mindössze 2000 fő juthat ki ide. Végül 88. helyen értem célba, ami számomra nagyszerű eredmény.

2013 több kihívást is tartogatott, . Az évet kétszeres kartöréssel kezdtem egy szerencsétlen háztartási baleset folytán, de sikerült felépülnöm és a júniusban megtartott II. Balatonman fesztiválon harmadszor is elhódítottam a fél-ironman bajnoki címet. Az ezt követő évben pedig megnősültem, így családos ember lett belőlem.

2015-ben újabb váltás következett be az életemben; létrehoztam a saját klubomat és csapatomat, a Kis Tri Balatonman Team-et. Az eddigi vezetőedzői pozíciómat klubvezető státuszra cseréltem, ami nagy feladatot rótt rám, hiszen több térem kell helyt állnom; egyrészt 60-70 sportoló felkészülését követem nyomon és felügyelem, másrészt a saját sporttevékenyégeimet sem hanyagolom. 

További céljaim az amatőr sportolók minél színvonalasabb felkészítése és az edzések még hatékonyabb megszervezés és levezénylése. E mellett az élsport és az utánpótlássport felé is szeretnék nyitni. A saját sportcéljaim mellett tehát egyre nagyobb hangsúlyt kap az edzői, és klubvezetői munka, amit nagyon élvezek.

Ezek az új kihívások éltetnek és adnak újabb lökést mind a munkában, mind a sportban, amit így két évtized után is ugyanúgy szeretek és örömmel csinálok a mint a kezdetek kezdetén.

Ha szeretnél csatlakozni a KisTRI klubhoz, írj a futasrolnoknek@futasrolnoknek.hu címre.