Jakus Béla
Jakus Béla

„A fejlődés kulcsa az edzés és pihenés egyensúlya.”

Jakus Béla

Rólam

Húsz év kenus pályafutás áll mögöttem, ahol maratoni szakágban Európa -és világbajnoki dobogós helyezéseket értem el. Ezek az évek adták meg a hosszútávok szeretetét.  Versenyzői éveim alatt a TF-en edzői, illetve sportmenedzseri diplomát szereztem. A futás mindig részét képezte az edzéseimnek, ezért szinte természetesen következett, hogy élsportolói éveim után komolyabban is elkezdtem foglalkozni ezzel a sporttal. A maraton kenuban szerzett tapasztalatokat remekül fel tudtam használni futóként és amatőr futók edzőjeként egyaránt. Személy szerint a terepfutást, a terepultra versenyeket kedvelem, ahol nem az ellenfelek legyőzése az elsődleges cél, hanem saját magunk megismerése, a fizikai és lelki korlátaink feszegetése.

Több mint 10 éve rendszeres résztvevője vagyok a terepfutó versenyeknek. Az első pár évben főleg társak nélkül futottam, ezalatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem az ultrafutás világáról versenyzőként is. Kezdtem komolyabb célokat kitűzni és kiderült a hosszabb, ultratávokhoz is van tehetségem. A megszerzett tapasztalatokat 4-5 éve edzőként is hasznosítom, az elmúlt időszakban női versenyzőkkel is foglalkozom. A pulzusalapú edzéstervezés módszerét alkalmazom. 

Ha szeretnél célzottan, edzői segítséggel futni, akkor keress bátran!

Egyéni edzésekről a  futasrolnoknek@futasrolnoknek.hu címen érdeklődhetsz.

Eredményeim:

2016. UHT 115 km 3. hely, 2016. Mátrabérc trail 7. hely, 2016. Bükki Hard 6. hely, 2015. Naszály trail 50km 1. hely, 2014 Salomon Zugspitz Ultra 60km korosztályos 2. hely, 2012. Piros 85 5. hely