Ajándékozz futást

Ajándékozz futást

Nem kerül pénzbe, nem igényel hatalmas szervezést, ráadásul felejthetetlen élményt ad az ajándékozottnak. A futás egy olyan, bármilyen alkalomra adható ajándék, amivel öröm lesz meglepni a barátaidat, vagy épp saját magadat.

 Amikor elkezdtem futni, és egyre több „futó-kapcsolatom” azaz futócimborám lett, megbabonázva hallgattam azokat a történeteket, amik arról szóltak, hogy az ünnepeltek születésnapjukon lefutották az éveik számát. Kezdő futóként hihetetlennek hangzott, hogy valaki csak úgy lekocog a szülinapján 25-30 kilométert. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, és az én lábaimban is gyűltek a kilométerek, egyre inkább érett bennem a gondolat, hogy szeretnék így ünnepelni. Szerencsére többször is sikerült így jubilálnom, két évvel ezelőtt például, a 38. születésnapomon, Kutvölgyi Andi barátnőmet (kétszeres egyéni UltraBalaton teljesítő) vettem rá, legyen társam a futós ünneplésben. Pont a Múzeumok Éjszakája volt, így azt találtuk ki, hogy az éjszakai fővárosban cikázunk a helyszínek között, míg összekocogjuk az éveim számát. Emlékezetes este volt, rengeteg élménnyel, és sok-sok röhögéssel. 

Leánybúcsúban 

Nem a hossz számít, hanem a minőségi idő

Persze nem mindenkinek van lehetősége ilyen hosszú futásokra. Ez nem is baj! A lényeg, hogy az a futóidő, amivel megleped magad, vagy a barátodat, minőségi legyen. Ajándékozz magadnak egy olyan futást, ami kicsit átmossa az agyad, ami kikapcsolja a hétköznapi problémákat, és segít az ünnepre koncentrálni. Az ikreim születése után nekem sem volt sem időm, sem energiám a hosszú futásokra. Az akkori születésnapomon egy négyszáz méteres körön ünnepeltem, 34 karikát futottam szépen komótosan. Egyedül kocogtam, engedtem, hogy szabadon cikázzanak a gondolataim, és befelé figyelve tűnődtem addigi életem történésein. Akkor, az a kicsivel több mint 13 kilométer fért bele az életembe, de pont elég volt, és örültem, hogy lehetőségem volt a gyerekek nélkül, magamra figyelve így megajándékozni magam. 

Barátok közt jóban-rosszban

A kerek évfordulókat, jeles dátumokat, életeseményeket, barátokkal ünnepeljük. Épp ezért, ha olyan alkalom adódik, kérjük meg őket, csatlakozzanak hozzánk egy-egy rendhagyó futó-mulatságra is. Nem baj, ha nem futók, frissíteni, 1-2 kilométert futni mindenki tud. Én idén, a 40. szülinapom előestéjére szerveztem egy 40 kilométeres futást a Szigetre, ahol

Szülinapi körök a Margitszigeten.

egy másfél kilis szakaszon futottam fel-alá. Bár elsőre jó ötletnek tűnt, nem gondoltam bele, hogy ez akár monotonná is válhat néhány forduló után. Szerencsére nem lett az, mert szinte minden fordítónál új barátom érkezett, és csatlakozott be néhány kilométer erejéig a kocogásomba. Volt, aki biciklivel kísért egy ideig, volt, aki kerekesszékkel érkezett, és együtt toltuk néhány kört, és volt, aki türelmesen állt a pálya szélén, és frissített.
Mi, akik futottunk, úgy igyekeztük különlegessé tenni ezt az alkalmat, hogy attól függően, hogy épp hányadik kilométernél jártunk, átkonvertáltuk a kilométerek számát, megélt éveink számába, és elkezdtünk nosztalgiázni ki mire emlékszik például a 18. kilométernél az 18. életévéből. Amint teljesítettük a 20. kilométert, elindult huszas évein emlékeinek felidézése, és így tovább. Érdekes időutazássá, közös, nosztalgikus hangulatú emlékezéssé változott a szülinap. Éjfél után pár perccel, amikor befejeztük a futit, alkoholmentes pezsgőt bontottunk, és én nagyon boldog voltam, hogy ilyen egyedi módon, ennyi kedves futóbaráttal oszthattam meg ezt az ünnepet.

Így futottam be a 40-esek közé. 

Bárhol, bármikor, bármilyen alkalomra

Ebben az ajándékban az a jó, hogy tényleg bárhol, bármikor alkalomra meglepheted vele a barátaidat. Én ajándékoztam már közös futást karácsony estére valakinek, akinek nem volt kedve otthon, egyedül tölteni a szentestét. De a minap egy nagyon kedves barátnőm, Réka, kapta lánybúcsús ajándékba tőlünk, hogy közösen felfutottunk a Citadellához, és együtt nosztalgiáztunk a régi sportélményeinkről. És olyan is előfordult már, hogy félmaraton vagy maraton nevezéssel leptem meg valakit. A lehetőségek tárháza tehát végtelen. Legyél kreatív, engedd szabadon a fantáziád, és készíts elő olyan meglepetés-futást, ami örökre emlékezetes marad az ajándékozottnak, no és persze neked is! 

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Nyirati Rita
A futás veszélyes cucc

Minden túlsúlyosnak adva van a lehetőség, hogy ne kelljen feltartott kézzel élni. MIndenkinek helye van a futópályán. Zazi belevágott, nem volt könnyű.

Motiválj másokat te is!

Írd meg, hogyan kezdtél el futni, küldj versenybeszámolót!