Németh Györgyi Blogja
Írj nekünk

18 nap és itt a maraton…

37. hét edzéseiHeti tervezett összesen (csak futás):  38km, 3:38h Előző hét összesen: 31,8km, 3:08h
Eljött a legklasszabb futóidőszak, az ŐSZ!
A saját edzéseimről viszonylag régen értekeztem. Pedig folyik a háttérmunka, igaz, most már csak moderált tempóban, de folyik. A kemény időszaknak hála' vége.  Nem kell félreérteni, mert nem billentem át a szenvedés útjára és lett a futás immár kőkemény feladat. Még mindig élvezem, de megmásztam egy újabb lépcsőfokot, ami nem volt könnyű. Most az új lépcsőfokról szemlélem a világot:).

 

Maratoni gondolatok A maraton előtti hónapban a célom, az állóképességem szinten tartása és a regenerálódás. Szerencsére sikerült úgy megcsinálnom a hosszú futások növelését, hogy az nem ment az ízületeim terhére:). Ennek nagyon örülök, sőt mi több, büszke is vagyok. Persze az érdem nem csak az enyém. A Richard Nerurkar könyv sokat segített abban, hogy mikre figyeljek oda, amikor az edzésprogramot csinálom. Tehát a maraton előtti hetekben már csak 30-40km között futok, ami ennyi edzés után, már teljesen OK-s. De lássuk, hogyan is alakult az edzésgörbém, tavasz óta.
Lefutott kilométerek heti bontásbanUgyanezek az adatok oszlopdiagramban láthatóak lentebb.
A diagramokon látható, hogy az augusztus mennyivel több lefutott kilométert hozott, mint az előző időszakok. Sajnos a szeptemberi iskolakezdés az én időmet is jelentősen megvágta, úgyhogy kevesebb időm jutott a futásra, mint ahogy terveztem. Bár, őszintén szólva nem is nagyon bánom, mert szükségem volt a pihenésre, és a szeptember 9-i, NIKE félmaratonra is rá kellett hangolódnom. Azt mondhatom, hogy az előzetesen megkomponált edzésprogramomat 90%-ban sikerült megcsinálnom. Ez pedig jó!
 
Hogy is vagyok mostanában?
Facebook helyett alvásra fogok szánni az esti szabad- időmből.
Általánosan fáradt vagyok, a nap minden percében, kivéve mikor futok. A futás mindig feldob. Sajnos nem alszom még mindig eleget. De most a maraton előtti 2 hétben nagyon de nagyon megígérem itt a viruális nyilvánosság színe előtt, hogy este 10-ig mindig elmegyek aludni. Ha valaki azt látja, hogy este 10 után fent vagyok a facebook-on, azt kérem, hogy küldjön egy nyomatékos figyelmeztetést nékem! Köszi!
A táplálkozás terén is javulhatnék. Most majd jobban rákapcsolok a zöldség és gyümölcs fogyasztásra. Azért kiegészítésként szedek vitaminokat és ásványi anyagokat, hogy pótoljam az esetleges hiányt. De tudjuk, hogy nincs jobb a természetes forrásoknál. Úgyhogy megyek is és megeszek egy almát a kertben.
 
E heti edzéstervem:
Hétfő: Pihenő Kedd: 9 km kényelmes, 60 perc aerobic/erősítés, 60 perc statikus erősítés/ nyújtás Szerda: 14km hosszú Csütörtök: Súlyzős edzés, erősítés Péntek: Úszás, 60 perc vagy 10km fartlek (de jobb lenne az úszás) Szombat 5km kényelmes, lazító Vasárnap: 10km intervall
Persze felmerül a kérdés, hogy hogyan tovább. A helyzet az, hogy a család elérte azt a határt, amit a jelenlétem nélkül el bírnak viselni. Azt hiszem, több időt már nem vehetek el tőlük a futásaim javára. A maraton után a következő célom a technikám és tempóm fejlesztése lesz. Keresni fogom a rövid távú versenyeket, 5-10km-t és azokon próbálom majd ki magam. Még nem is futottam 10km-es versenyen!! Pedig ez a kedvenc távom.A jövő már kezd tisztulni, de még agyalok rajta egy kicsit. Addig is, Jó futást! Györgyi Ui.: Jaj! Kapar a torkom. Még ez kell itt nekem a maraton előtt.... TOVÁBBI ÉRDEKES TARTALMAK Mit együnk a futóverseny előtti napokban? Bemelegítés futás előtt Az első 30km feletti futás után, felkészülés a maratonra 8 héttel életem első maratonja előtt