1600 km egyedül - az Őrsi Anna őrület!

1600 km egyedül - az Őrsi Anna őrület!

Van egy terepverseny, az ISOMA 1000 mérföld (1610km) ami Csehországon és Szlovákián keresztül halad. A versenyt elsősorban bringásoknak találtak ki, de  túrázva vagy futva is lehet teljesíteni. A lényeg, hogy saját erőből kell végigmenni az úton. 1610 km!!! Őrsi Anna jelenleg ezen az útvonalon kaptat.

Őrsi Anna 

A versenyt elsősorban kerékpárosoknak írják ki, de egy-két elvetemült túrázó és futó is bekapcsolódik a versenybe évről évre.  Idén összesen 9 futó/túrázó (walker/runner kategória)  vágott neki a távnak, melyen Őrsi Anna képviseli kis hazánkat, aki ekkora őrültségben még nem vett részt. "Anna teljesített már 600 kilométeres versenyt, de ez a mostani számára is új kihívás." -  mondta Börcsök András a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség kapcsolattartója.

Őrsi Anna a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség többszörös nemzeti bajnoka teljesítménytúra és terepfutás sportágakban egyaránt. A hazai versenyek mellett sok külföldi futó versenyen is részt vesz. 2015-ben, egyedüli nőként állt rajthoz és teljesítette (összesítésben negyedikként ért célba) a Goldsteig Ultrarace-t, mely Európa leghosszabb (636 km) non-stop terepfutó versenye. 

Összesen ketten vannak nők a kategória mezőnyében. Anna nagyjából 100 kilométeres távokat tesz meg napi szinten, és a táv felénél jelenleg az élen halad. Teljesen egyedül megy, ételről, italról maga gondoskodik. Nincsenek kísérői, igazi egyszemélyes kihívásról van szó. Útjáról a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség ad napi szinten tájékoztatást a Facebookon

A verseny hivatalos oldalát itt találod: http://www.1000miles.cz/o-zavodu

Kövessétek Anna útját!!!

Hajrá Anna!

 

 

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Menczel Enikő
Így lettem félmaratonista

Az első félmaraton teljesítése fantasztikus érzés. A verseny utáni fáradtság elillan, és marad az önbizalom, motiváció, és energia. Ilyen ez a beszámoló is.

Motiválj másokat te is!

Írd meg, hogyan kezdtél el futni, küldj versenybeszámolót!