Ők a 2016-os év ultrafutói

Ők a 2016-os év ultrafutói

A Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottsága minden évben kiosztja az év ultrafutó díjait. Az idén nagy öröm, hogy a női és férfi díjak mellett, az  "év ultrafutó felfedezettje" díjat is kioszthatnak a szervezők.

Kezdjük a hölgyekkel, hogy oldalunk is büszkélkedhessen Maráz Zsuzsival, aki a tavalyi Ultrabalaton győzelmével (23:17) és a Spártatlonon elért hamradik helyezésével (27:45) méltán kapt meg az év női ultrafutója címet!

A férfiaknál Csécsei Zoltán a 24 órás eredményével (243,46 km), az Európa-bajnokságon elért legjobb magyarként (241,41 km) szereplésével és a 12 órás futópados Guinness-rekordjával (151,9 km) érdemelte ki a díjat.

Az év felfedezettjei Kádár Kitti és Halama Levente lettek. Kitti az Eb-n futott 200 km felett, miután egyedüli nőként tudta befejezni a Deseda UltraMaratont , míg Levente egy romániai versenyen teljesített 222,5 km-t a márciusi 7 óra 40 perces 100 kilométere után. 

A kitüntetettek teljes eredménylistájából csak a legaktuálisabbanak és legkiemelkedőbbeket emeltük. Az ultrafutásban egyébként se "csak úgy" jönnek az eredmények. Minden futó mögött hosszú, kemény évek és rengeteg belefektetett munka, lefutott kilométer van. Az elismerés ennek szól.

A Futásról Nőknek Magazin nevében gratulálunk!

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre!

Polgár Georgina
A futás boldogság

Kérdezik, hogy kinek szeretnék ezzel a sok futással bizonyítani. Bizonyítani? Senkinek. Csak boldog szeretnék lenni. - Inspiráció egy nagycsaládos anyukától.

Motiválj másokat te is!

Írd meg, hogyan kezdtél el futni, küldj versenybeszámolót!