Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Mi jön még, Armageddon?

Amikor az időjárási körülmények extrémek, nehéz felmérnünk, hogy mikor éri meg a kinti edzés, és mikor érdemesebb otthon maradni.

Az elmúlt pár hétben szinte csak akadályozó tényezők vettek minket körül, ha futni indultunk. Hó, jég, ónos eső, szmog, röpködő mínuszok. Ezek közül egyik se kedvez az ember futókedvének. 

Talán a legnehezebben azt tudjuk felmérni, hogy ilyenkor az edzéssel többet ártunk-e, mint amennyit nyerünk azon, hogy kimegyünk futni. Ha elesek a jégen, akkor nem érte meg, viszont ha nem esek el? Ha beázik a cipőm a bokáig érő hóban és megfázok, nem érte meg, de ha nem ázik be? Ha a szmog miatt alakul ki valamilyen légúti probléma, károsítom az egészségem, nem érte meg, de ha nem károsítom?

Ezt is olvasd el!

Szmogban nem ajánlott a futás

 

 

 

 

Minden futó fejében ezek a gondolatok rohamoznak végig és valóban nehéz eldönteni, hogy mikor éri meg a futás. Mi is a megoldás ebben az esetben? A legjobb, ha lejátszod fejben! Gondold végig, van-e a környéken olyan hely, ahol tudsz futni. Ha nincs, elmehetsz edzőterembe a futópadra vagy kipróbálhatsz egy újfajta edzést, ami már régen érdekelt, de soha nem volt rá időd.

 

 

 

Ezt is olvasd el! Így lettem félmaratonista 

Fontos, hogy ne veszítsd el a reményt. Egy-két kihagyott edzéstől még nem ugrott az őszi maraton, de még a tavaszi félmaraton se. Viszont arra érdemes odafigyelned, hogy ha a körülmények nem engednek ki futni, otthoni edzéssel, edzőtermi sportolással, úszással tartsd fent az erőnléted. Fontos, hogy a testi épséged mindennél fontosabb, nyugodtan maradj otthon, ha pedig kimész, ne nézegesd az órádat, menj lassan és nagyon figyelj az útra! És ne félj, a tavasz már a kertek alatt van!