Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Magyar nők a Spartathlonon

246 km. 36 óra. 30-40 fok. Hegyek. Történelem. Spartathlon. 8 magyar nő.

Idén igen népes magyar mezőny, benne 8 magyar nő vág neki a 246 kilométeres Spartathlon ultrafutó versenynek. Vannak köztük rutinosabbak, de többen elsőbálozók. Ismerd meg az induló magyar lányokat, akiket arról kérdeztük, hogy mit várnak a Spartathlontól. 

ÓRÁRÓL ÓRÁRA KÖVETJÜK A CSAJOK FUTÁSÁT A SPARTATHLONON ITT!

Szeptember utolsó péntekén, hajnalban, az Akropolisz lábánál mindig nagy a mozgolódás. No, nem a turisták érkeznek jóval nyitás előtt, hanem a világ legkiválóbb ultrafutói toporognak a képzeletbeli rajtvonalnál, hogy elinduljanak Pheidippidész legendájának nyomába, aki i.e. 490-ben Miltiadesz, athéni vezér megbízásából, Athénból Spáráig szaladt, hogy segítséget kérjen a perzsák elleni harchoz. Ez a futás annyira legendássá vált, hogy a történet mesélői sokféleképpen adták tovább az utókornak. Így lehet az, hogy bizonyos források szerint a futár holtan esett össze a hír átadtával, míg mások kétségbe vonják a 246 km-es futás tényét is. A brit John Foden 1982-ben négy társával elindult, hogy bebizonyítsa,  Pheidippidész valóban képes lehetett ennyit futni. Egy évvel Foden célbaérkezése után megrendezték az első Spartathlont, és azóta minden évben egyre több és több ultramaratonista szeretne elindulni és célbaérkezni a legendás útvonalon. A versenyre csupán 350 futó nevezhet. Minden indulónak teljesítenie kellett a Spartathlon kvalifikációs szintjét, hogy ott állhasson azon a bizonyos reggelen a rajtban. Egy biztos, hogy nem mindenki fog célba érni, de hogy kiknek sikerül, azt követhetjük végig a következő órákban. Hajrá magyarok!

Íme a Spartathlon női csapat tagjai:

Csákány Krisztina

Első Spartathlon

Kvalifikáció: 4 egyéni UB (legjobb idő: 2014, 27:12:35)

Nehéz megfogalmazni, hogy mit érzek most. Talán ugyanazt, mint az első UB-m előtt, bár azóta már van fogalmam arról, hogy nagyjából mi fog történni velem. Szeretnék célba érni, szeretnék végigmenni az úton, lehetőleg nem a szintidővel küzdve. Kíváncsi vagyok, hogy milyen nehézségek várnak rám és ezeket hogyan tudom kezelni. Úgy érzem a felkészülés sikerült, megtettem mindent. Még nem izgulok, majd a verseny előtti nap jön az úgyis magától, próbálom nem stresszelni magam. Már várom, nagyon, hogy a rajtban legyünk, és induljunk.

Csákány Krisztina - Spartathlon induló 2017

Evetovics-Balla Hajnalka

Első Spartathlon

Kvalifikáció: 2 egyéni UB (legjobb idő: 2014, 30:10:59)

A Spartathlon nekem az "álomverseny", de ezzel együtt próbálom úgy kezelni, mint a többi „sima” futóversenyt. Ez is csak egy futóverseny, csak kicsit hosszabb, kicsit messzebbre kell érte utazni. Nehéz, küzdős, de nem teljesíthetetlen. 2014-ben döntöttem el, hogy legalább egyszer szeretném megcsinálni, szeretném megérinteni Leonidász szobrát Spártában. Örülök, hogy ott lehetek a rajtnál, és mindent meg fogok tenni azért, hogy végig tudjak menni azon az úton, ami a célhoz vezet. Úgy érzem, hogy a felkészülésem során mindent megtettem ezért, amit csak a körülményeim engedtek. Izgulok, de próbálok hideg fejjel, nyitott szívvel, erős lábakkal nekimenni a 246 kilométernek, amely során elsősorban magamat kell legyőznöm, és csak magamnak kell bizonyítanom. De hiszem, tudom, hogy képes vagyok rá.

Evetovics-Balla Hajnalka - Spartathlon induló 2017

 

Huzsvay Edit

Első Spartathlon

Kvalifikáció: 3 egyéni UB (legjobb idő: 2017, 25:45:16)

Ahogy közeledik a verseny, egyre nyugodtabb vagyok. A nagyszoba padlóján sorakoznak a frissítő pontra küldendő csomagok és egy térkép, amit még nyáron rajzoltam. A készülésem része, hogy a csomagocskákkal körbeveszem magam, közben a térképet nézegetem, miközben képzeletben futok, lejátszom a verseny minden egyes pillanatát. Szuper lesz! A célom hogy teljesítsem a távot!

Kisháziné Zombory Erika

Első Spartathlonja

Kvalifikáció: Egyéni UB (legjobb idő: 2016, 28:26:53)

Az elhatározás, hogy elinduljak a Spartathlonon, fokozatosan ért meg bennem. Tavaly ősszel döntöttem el, hogy benevezek az ideire, és nagy örömömre be is sorsoltak. Ez a főversenyem idén, kemény hetek, hónapok állnak mögöttem, és azt hiszem, hogy amit tudtam, beleadtam a felkészülésembe, meglátjuk mire lesz elég. Mivel első Spártám lesz, nincs nagy elvárásom azon felül, hogy egy magabiztos teljesítést nyújtsak. Nem letudni, hanem megélni szeretném minden pozitív és negatív pillanatával együtt.

Kisháziné Zombori Erika - Spartathlon induló 2017

 

Kolluti Margit

Második Spartathlon

Kvalifikáció: 2 egyéni UB (legjobb idő: 2017, 28:39:40)

Szerencsésnek érzem magam, hogy az idén is ott lehetek a rajtnál. A célom az, hogy beérjek, főleg hogy a tavalyi nem egészen sikerült. Idén nem szeretném azt a kis maradék kilométert otthagyni. Az érzéseim mindenfélék: izgulok, időnként félek egy picit, aztán megnyugszom, de összességében biztakodó vagyok.  A célba érkezés érdekében azt hiszem, hogy magamhoz képest tisztességesen felkészültem, a többi ott fog eldőlni.

Kolluti Margit - Spartathlon induló 2017

Lubics Szilvia

Hetedik Spartathlon

Kvalifikáció: 6 sikeres Spartathlon (legjobb idő: 2014, 26:53:40)

Nagyon várom az idei Spartathlont! Igazából ez lesz a nyaralásunk, hiszen Botond és Kolos fiunk is velünk tart. Olivér sajnos most nem tud jönni, mivel most kezdte el az egyetemet. Biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz a srácoknak. Imádom a Spartathlon hangulatát, várom a találkozásokat az ismerősökkel. Jelenleg még bajlódok egy sérüléssel, de remélem,  hogy a rajtig futóképes leszek. Nagyon szeretnék az idén is elérni Leonidaszhoz, és mindent meg fogok tenni, hogy megérintessem a király lábát.

Lubics Szilvia - Spartathlon induló 2017

Maráz Zsuzsi

Második Spartathlon

Kvalifikáció: Egy sikeres Spartathlon (legjobb idő: 2016, 27:45:42)

A Spartatlonon a célom, hogy most okosabban fussak. Javítani szeretnék a tavalyi időmön, de nem fogok gyorsabban futni, csak ott is futni fogok, ahol tavaly nem futottam. Nagyon várom, hogy végre elinduljunk. Idén okosabban terveztem meg az utolsó hónapot. Nemet mondtam olyan programokra, melyekre utazgatni kellett volna. Heti kettő nap szabadságot vettem ki, hogy a melegben tudjak edzeni és többet tudjak pihenni. Igaz, a melegben edzés nem tetszett igazán. Többet nyújtottam, hengereltem, masszíroztattam, mint eddig bármikor. Fizikailag és mentálisan is jól felkészültem. Tartom magam a bevált szokásomhoz, az ösztöneimre hallgatok. Élvezni szeretném a verseny hangulatát. Tavaly, mikor már fájt, sokszor gondoltam arra, hogy vajon mi vonzza ide vissza azokat a futókat, akik sokadszorra térnek vissza? Aztán a verseny után 3 nappal már újra indultam volna. Beszippantott engem is a Spartathlon, minden szépségével és nehézségével együtt.

Maráz Zsuzsi - Spartathlon induló 2017

Vágó Boglárka

Első Spartathlonja

Kvalifikáció: 5 db 24 órás verseny (legjobb eredmény: 2016, 223,540 km)

Hát, a cél, szintidőn belül beérni, plusz nem pánikrohamot kapni közben, ami mostanában elő szokott jönni, így viszek tartaléknak pár felest :),  biztos, ami biztos.  Egy ismert szólásunkat hívom segítségül, hogy kifejezzem az állapotomat, mert  f....,k mint a murányi kutya, bár gondolom, ezt szebben kellene leírni, de nem tudom másképp. Még sosem csináltam ilyesmit, szóval az ismeretlen zabszem ott van. Félek a kutyáktól, meg a kamionoktól, de leginkább a saját elmeállapotomtól tartok, most kevésbé a fizikai fájdalomtól. Dehát mazochistaként még fizettem is ezért, ..., kábé most ilyen lelkiállapotban vagyok.

Vágó Bogi - Spartathlon induló 2017

 

A lányok és minden magyar futó állásáról a Futásról Nőknek facebook oldalán próbálunk hírt adni, hogy együtt szurkolhassunk!

 

További infók a Spartathlon Magyar Csapat oldalán is található