Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Karácsonyi futások más hangulatban

Bárki bármit mond, a karácsony környékén végzett edzéseknek egészen más hangulata van, mint amikor a szürke hétköznapokban futsz. Sokan más társaságban, más útvonalakon, más ütemben edzenek, míg másoknak talán az jelent meglepetést, hogy kevesebb vagy éppen több futó jelenik meg a megszokott útvonalán. Akárhogy is legyen, más!

Ezt is olvasd el! Filmajánló a futás utáni estékre

tudod, hogy „ő is”

Az egyik legjobb pillanat a karácsonyi futások során, amikor összetalálkozol egy másik futóval és egy kacsintással kísérve nyugtázod, hogy mind a ketten igazi megszállottak vagytok, a futás igazi szerelmesei, akiket az ünnep sem tántoríthat el. Már eleve közös bennetek a futás szeretete, de az ünnepi futással ez a közösségi élmény felerősödik, hiszen azonos értékrenddel is rendelkeztek, mert egyikőtöket sem tántorítja el a tegnapi halászlé vagy töltöttkáposzta. A szokásos köszönési forma, a „Hajrá!” helyett nyugodtan kívánj Boldog karácsonyt! a másiknak, ezzel is ünnepivé téve mind a kettőtök edzését.

Más az útvonal

Sokan elutaznak a rokonokhoz, szeretteikhez az ünnepekre, ami a futás szempontjából izgalmas, új útvonalakat ígér. Nem kell félned attól, hogy idegen helyen futsz, de mindig figyelj oda arra, hogy biztonságosan visszatalálj a kiindulási pontra. Ha bizonytalan vagy, inkább menj több kisebb kört, így biztosan visszatalálsz. Ha pedig magabiztosabb vagy, fedezd fel a környéket, új motivációt meríthetsz abból, hogy nem a megszokott útvonalaidon futkosol. Ha hazalátogatsz a családhoz, biztosan jókat nosztalgiázol majd a volt iskolád, kedvenc játszótered vagy amellett az óvoda mellett elfutva, ahova még kicsiként jártál.

Élvezheted a magányt

Nem találkozol senkivel futás közben? No, annyi baj legyen - baj ez egyáltalán? Élvezd az egyedüllétet és a csendet. Ha közkedvelt futóhelyeken futsz, biztosan kevesebb futóval találkozol majd a megszokott útvonaladon, ami egyáltalán nem baj. Nyugodtan érezd magad különlegesnek, hiszen lássuk be, tényleg te vagy az egyetlen, aki akkor és azon a helyen fut, ez pedig elég menő.

Új emberekkel találkozol

Amikor új helyen futok, elkerülhetetlenül felfedezem azt is, hogy van-e helyi futóélet, vajon köszönnek-e itt is egymásnak a futók. Ha olyan helyre utazol, ahol nem ismered a legkedveltebb futóútvonalakat, nyugodtan keresgélj a közösségi felületeken, biztosan tudnak neked tanácsot adni, hol érdemes futni az adott környéken. Ha szerencséd van, akár még lelkes futótársad is akad, aki elkalauzol és biztosan nem fogsz unatkozni.

A családod ufóként tekint rád

Miközben kicsik és nagyon még alig dörzsölgetik a csipát a szemükből, te már bizony túl is vagy az edzésen. Az ajtón belépve biztosan úgy méregetnek majd, mint egy különleges képességű személyt és készülj fel a kérdések sokaságára is: „nem fáztál?”, „ilyen hidegben is szabad futni?”, „nem fáj a torkod?”, „mennyit futottál?”, „milyen gyorsan?”, „az km/h-ban mennyi?”…és folytathatnánk a sort a megszokott kérdésekkel. A legjobb, ha ezeket a kérdéseket nem támadásként, hanem őszinte érdeklődésként kezeled, hiszen miért ne érdekelhetné a családodat, hogy mi olyan jó a futásban. Ezek a érdeklődő kérdések is csak azt bizonyítják, hogy nagyon büszkék rád, és még az is lehet, hogy ráveszel valakit a családból egy kis reggeli mozgásra. Ha nem is futva, de sétálva.