Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

A legjobb 5 km-es versenyek

Nézz ki magadnak egy 5 km-es futóversenyt, élvezd a verseny hangulatát, nézd meg mire vagy már képes. A legjobb hazai 5km-es versenyeket gyűjtöttük össze.

Nézz bele az 5 kilométeres edzéstervünkbe, és készülj fel az 5 kilométerre vagy ha már megy ez a táv, próbáld ki magad egy futóversenyen. Megmutatjuk az év legnagyobb 5 kilis futóbulijait, időrendben.

1. Borvidék (Szekszárd) – május 5.

Egy szuper hangulatú futóbuli a szekszárdi borvidékben. Mivel a verseny délután rajtol (14:00), ezért a nem szekszárdiak is könnyebben odaérnek, bár kár lenne kihagyni a pénteki tésztapartit. Az esemény hű a nevéhez, itt bármi megtörténhet: tüllszoknyás és rózsaszín parókás futók versenye ez, és ne félj, nem csak a frissítőponton kapott fröccs miatt látod őket. Ha sikerült megszerezned a klassz befutóérmet, este mindenkit szeretettel várnak a rendezők egy after partyra a Bodri Pincészetbe. A hidratálás fontos, jeligére!

2. 5vös 5 (Budapest) – május 11. és szeptember

Évente kétszer, az egyetemi vérkeringésnek megfelelően rendezik meg az ELTE Lágymányosi Campusa körüli futást. Eleinte főleg főiskolásoknak és egyetemistáknak szólt a verseny, a nagy érdeklődés még a szervezőket is meglepte, az elmúlt pár évben pedig igazán vegyes társaság gyűlik össze ezen az eseményen. A pálya könnyen futható és igazán felemelő érzés a nagy egyetemi épületek mellett, a Magyar Tudósok Körútján futni.

Ezt is olvasd el! Futóverseny kisokos 

3. Női Futógála (Budapest) – május 21.

Erre az eseményre minden lánynak, nőnek, asszonynak legalább egyszer el kell mennie, ha fut. Hihetetlenül felemelő érzés egy teljes egészében női mezőnyben versenyezni. Kössétek fel jól a copfotok, itt megmutathatjátok, ki a kemény a családban, a fiúk pedig tapsolhatnak a pálya széléről! A rendezvényen keressétek a Futásról Nőknek sátrat, ugyanis kint leszünk!

4. Szabadság napi futás – tekerés (Gödöllő) – június 24.

Ha egy igazán családias kis versenyre vágysz, akkor Gödöllőn a helyed. 5, 12 és 21 kilométeren indulhatsz, így ha a családban akad, aki többet szeretne futni, a lehetőség számára is adott. De ha nem fut senki rajtad kívül, 21 kilométert le is biciklizhettek. Az 5 km-es számon bárki indulhat kortól függetlenül. Ha bizonytalan vagy, elakadtál a felkészülésben, ez a verseny tökéletes arra, hogy kipróbáld magad, mert nincs szintidő, mindenkit megvárnak a szervezők!

Ezt is olvasd el! Tennivalók a futóverseny előtt

5. Spar Futófesztivál (Budapest) – október 14.

A nagy, nemzetközi maratont megelőző napon már évek óta hatalmas futófesztivál kerekedik, ahol a párszáz méteres távoktól kezdve egészen az 5 km-ig megtalálhatja mindenki a kedvére és edzettségére valót. Ne maradj ki az ország legnagyobb futóeseményéből csak azért, mert nem futsz még maratont! Ha pedig már úgyis ott vagy, másnap nézd meg a maratonitákat, szurkolj nekik, az itt kapott motivációd legalább a 10 km-ig fog repíteni!

A versenynaptárunban további futórendezvények közül válogathatsz.  

Jó futást!

Megcsinálod!