Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Megnyílt a John Reed Fintess Music Club Budapesten

Budapesten is megnyílt a John Reed Fitness Music Club, ahol zenére róhatod a kilométereket a teremben felállított futópadokon, a nap 24 órájában.

Élő DJ-show, egyedi megjelenés és különleges hangulat mellett nyit meg az John Reed Fitness Music Club Budapesten január 14-én. Ha unod a neonlámpás, techno zenés gyúrós termeket, akkor nézz be.

A terembe belépve az első dolog, amire felfigyeltem, hogy nem a szokványos neonfényes beltér fogadott, hanem egy kissé misztikus, félhomályos, vörössel és barnával játszó térbe. Ázsaiai elemek vegyülnek a modernséggel. A terem különlegessége az úgynevezett CYBEROBICS terem, ahol virtuális edzéseken, spinningen vehet részt az érdeklődő. Futó lévén egyből rámentem a futópadokra és kardió gépekre, széles, masszív és jó gépeknek tűntek, és ne aggódjatok, nincs belőlük hiány! A megnyitón jelen volt Dukai Regina, Kiss Virág és Ada is. Őket kérdeztem a futásról, edzésről.

Ezt is olvasd el!

KEZDŐ FUTÓK LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI

Kezdőként biztosan rengeteg kérdés kavarog a fejedben a futással kapcsolatban. Összegyűjtöttük ezeket és válaszoltunk is rá, hogy indulhass egy jó futásra.

„Van egy kis szívproblémám, ezért nem futhatok erős intenzitással, 150 fölé nem engedhetem a pulzusom. De a futópad számomra egy menedék, érdekes módon én szeretem, ha a falnak van fordítva a pad, így el tudok vonulni a világ elől, nem terelődnek el a gondolataim, csak a saját testemre koncentrálok. Kimondottan szeretek egyedül edzeni, zenét hallgatva. Van olyan, hogy kitöréseket is végzek a szalagon, miközben sétálok a futópadon. Persze van, hogy kocogok egy keveset, de pulzuspántot és órát viselek mindig, hogy pontosan tudjam követni a pulzusomat.” – mondta Dukai Regina

„Ha klasszikus futásról beszélünk, akkor attól én el vagyok tiltva. Nekem ugyanis a testépítés az elsődleges, sok futással pedig lebontanám a felépített izomzatomat. De kifejezetten szeretem az intervall edzéseket, hegymenetben szoktam ilyenkor váltogatni a gyorsaságot. Körülbelül 20-25 perc egy ilyen edzés, abszolút azért van, hogy megdobjam a zsírégetésem, felpörgessem az anyagcserét. Számomra megunhatatlan a lépcsőzés, taposás, akár szabad téren, akár gépen. Ugyanolyan jó állóképességet tud adni, mintha valaki 10-15 km-t fut. 30 percnél többet nem szoktam lépcsőzni, hogy a zsírégetés induljon be, ne az izombontás folyamata. Nekem az egész terem borzasztóan tetszik, nem az a nagyon gyúrós konditerem. Az egész belső kialakítása olyan, mintha egy szuper luxus környezetbe csöppent volna az ember. A zene szintén fontos számomra, nem mindegy, hogy egy techno dübörög az agyamban, vagy valami igényesebb zene. A gépeket kipróbáltam, nagyon könnyen használhatók, legújabbak, intrukcióval vannak ellátva. Futóknak ajánlom a kitöréses, guggolásos gyakorlatokat, esetleg felugrásokat, vádli-gyakorlatokat. Egy bokasúllyal speciális gyakorlatokat lehet fenékre végezni, ha futóként laposnak érzi valaki a popsiját. A törzsizmokat pedig a legjobban úgy lehet megerősíteni, ha planeket csinál valaki.” 

„Alapvetően a futással nem vagyok baráti viszonyban, de ez a gyerekkori ritmikus sportgimnasztikának köszönhető. A bokám és a térdem nem annyira stabil, azonnal elkezdett fájni, amikor próbáltam futogatni. Az elmúlt 3 évben jobban beleástam magam az edzés rejtelmeibe, elkezdtem megpróbálni hozzászoktatni magam a futáshoz és megerősíteni a bokámat, térdemet. Megy is, de én sajnos unatkozom futás közben, utcán nem szeretem, mert vagy a talaj a baj, vagy kerülgetni kell az embereket, vagy túl meleg van vagy túl hideg. Teremben szoktam futópadon edzeni, de akkor sem egyenletesen, hanem inkább intervallos edzés végzek. Ha kardio gépek közül lehet választani, akkor nekem inkább a taposógép tetszik. Ha nagyon érzem magamban az erőt, akkor a súlyzós edzés után szoktam csinálni ezt az intervallos edzést, de max 20-30 percig. Van a teremben lépcsőzőgép is, ami szerintem zseniális és nem sok teremben van. Nő lévén lábgépekkel kezdtem az ismerkedést, könnyen használható és jó gépeknek tartom a teremben lévőket.” –mondta Ada.

Az edzőterembe a hétvégén érdemes ellátogatni, mert a nyitási akció keretében bárki ingyenesen kipróbálhatja az 1800 négyzetméteres fitnesztermet. A cím: Budapest 1134, Váci út 45 (bejárat az Apály és Angyalföldi út sarkánál). A terem hatalmas előnye, hogy állnadó, 24 órás nyitvatartást ígér.

További információkat itt találhatsz:  https://johnreed.fitness/hu, https://www.facebook.com/JohnReedFitnessClub/